مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

نكاح دوم مي‌تواند هم براي مرد و هم زن اتفاق افتد. زن بعد از طي مراحل و در صورتي كه خالي از موانع نكاح باشد مي‌تواند مجددا ازدواج نمايد. بعد از وقوع نكاح دوم زن اين سوال به ذهن خواهد رسيد كه آيا با وقوع عقد دوم، حقوقي كه زن به عنوان يك همسر دارا مي‌باشد همچنان پابرجاست يا خير؟ يكي از اين حقوق، حق حبس زوجه مي‌باشد. در اين مقاله سعي بر آن داريم تا بتوانيم شرايط استفاده زن از اين حق را در نكاح دوم بررسي نماييم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

حق حبس زن در ازدواج دوم

حق حبس زن ازدواج دوم

شرايط بهره‌مندي زن از حق حبس در نكاح دوم

 

 

 

 

 

 

حق حبس زوجه چيست ؟

زوجه در عقد نكاح داراي حق حبس مي‌باشد. حق حبس يك حق عيني است و يك روش براي تضمين وصول مطالبات مي‌باشد. در عقد نكاح زوجه مي‌تواند به حق حبس خويش استناد كند، بدين صورت كه تا زمان دريافت مهريه مي‌تواند از ايفاي وظايف زناشويي كه در مقابل مرد دارد سر باز زده و اداي آن وظايف را به دريافت كامل مهريه موكول نمايد. اين اقدام زن كه نشانگر دارا بودن حق حبس او مي‌باشد بايد شرايطي داشته باشد.

لزوم نگه داشتن عده براي ازدواح مجدد

اصولا مانعي بر سر راه ازدواج مجدد زني كه ازدواج قبلي‌اش فسخ شده، طلاق گرفته يا شوهرش فوت نموده وجود ندارد. بايد توجه داشت كه زوجه موظف است بعد از فسخ يا طلاق يا فوت زوجه اقدام به نگهداري عده نمايد. البته ذكر اين نكته مهم است كه مطابق ماده 1155 زني كه باكره باشد و همچنين زن يائسه نيازي به نگهداري عده طلاق يا فسخ نداشته و تنها ملزم به نگهداري عده وفات مي‌باشند.

حق حبس زن در ازدواج دوم

بعد از وقوع ازدواج دوم زوجه، اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا زن در اين ازدواج دوم هم حق حبس دارد؟ آيا در صورتي كه زن در ازدواج اول به اين حق حبس استناد كرده باشد باز هم مي‌تواند در ازدواج دوم به اين حق متوسل شود؟ و آيا در صورتي كه زن در ازدواج اول واجد شرايط براي ذي حق شدن نبوده باشد اين امر خللي به حق حبس زن در ازدواج دوم وارد مي‌آورد يا خير؟

زن در نكاح دوم از حق حبس برخوردار است ولو در نكاح اول اين حق را زائل نموده يا استفاده نكرده است.

اين مهم را نبايد از نظر دور داشت كه در ازدواج دوم هم زوجه بايد داراي شرايط ذكر شده براي برخورداري از حق حبس باشد و اين مسئله كه زوجه در ازدواج قبلي داراي شرايط بوده است، نمي‌تواند نشانگر اين باشد كه لزوما در ازدواج دوم هم همان شرايط را دارا مي‌باشد و به حق حبسش استناد كند.

شرايط استفاده زن از حق حبس در ازدواج دوم

1) مطابق ماده 1085 در صورتي كه مهريه زن حال باشد زن مي‌تواند از ايفاي وظايف خودداري كند و اعمال حق حبس كند. همانطور كه اشاره شد اگر مهر حال باشد زوجه اين حق را دارد و در صورتي كه مهريه موجل باشد زوجه نمي‌تواند به حق حبس استناد كند.

2) مطابق ماده 1086 زن در صورتي مي‌تواند تمكين نكند و از حق حبس برخوردار شود كه قبل از اخذ مهريه از زوج، خود شخصا و به صورت ارادي اقدام به ايفاي وظايف نكرده باشد.

امروزه زنان در جامعه فعلي در راستاي احقاق حقوق و مطالبات خود با دشواري‌هايي روبه‌رو هستند كه رسيدن به اين مهم در جريان دادرسي فعلي براي آن‌ها ممكن است با سختي همراه باشد. وكلا و مشاوران حقوقي مي‌توانند در هموار كردن اين مسير كمك كرده و راه را آسان‌تر نمايند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق حبس ز‌ن در ازدواج دوم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق حبس ز‌ن در ازدواج دوم پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : حق حبس زن ازدواج دوم

امتیاز:
بازدید: 30
برچسب:
:
[ 1399/7/27  ] [ ۱۳ ] [ vakiel ] [ ]

عقد نكاح مانند تمام عقدهاي معوض داراي دو طرف است كه يك طرف متعهد مي‌شود در برابر خدمات و اقدامات ديگري به او عوضي را پرداخت كند. وقتي كه عقد نكاح منعقد مي‌شود مرد متعهد مي‌گردد تا در برابر بهره‌مندي از تمتعات جنسي به زن عوضي پرداخت نمايد. اين عوض همان مهريه است. اما اگر مرد مهريه‌اي را كه از قبل توافق شده است پرداخت نكند زن از چه راهكاري مي‌تواند بهره ببرد؟ يكي ار اين راهكارها حق حبس است كه در ادامه به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات زير بر روي لينك زير كليك كنيد :

حق حبس زن و نحوه اعمال آن

حق حبس زن 

نحوه اعمال حق حبس زن

 

 

 

 

حق حبس

از نظر حقوقي، حق حبس به معناي آن است كه در عقد معوض هر گاه يك طرف عقد از انجام تعهدات خود امتناع كند طرف ديگر اختيار دارد تا به طور متقابل از تسليم آنچه كه موضوع عقد بوده خودداري نمايد.

اما براي فهميدن مفهوم حق حبس در رابطه زناشويي مي‌توان به ماده 1085 قانون مدني رجوع نمود. در اين ماده به وضوح گفته شده است كه زن مي‌تواند مادامي كه مهريه خود را از مرد نگرفته است تمكين خاص نكند. يعني از رابطه زناشويي امتناع نمايد. در واقع حق تمتع جنسي از خودش را حبس كند و اين حق را تا زماني كه مرد به او مهريه را نپرداخته است ادا نكند.

شرايط اعمال حق حبس زن

براي اينكه زن بتواند از حق حبس خود استفاده نمايد بايد سه شرط رعايت شود:

1/ مهريه معين و مشخص باشد: قطعا براي اينكه مهريه به زن تعلق بگيرد بايد مهريه مشخص باشد. پس زن زماني مي‌تواند از حق حبس استفاده كند كه مهريه به او تعلق گرفته باشد. البته برخي معتقد هستند كه حتي مشخص نبودن مهريه مانع اعمال حق حبس نيست. اما نظر اكثريت لزوم مشخص بودن مهريه در اعمال حق حبس از سوي زوجه است.

2/ مهر حال باشد: اگر مهر موجل باشد به طور ضمني دلالت بر اسقاط حق حبس از سوي زوجه دارد. در اين صورت اگر از شوهر تمكين نكند ناشزه محسوب مي‌شود. بر اساس ماده 1083 قانون مدني اگر زوجين توافق كنند كه قسمتي از مهر حال و قسمتي موجل باشد زن مي‌تواند نسبت به آن بخش كه حال است حق حبس خود را اعمال نمايد.

3/ زن قبل از اخذ مهر به اراده خود تمكين نكرده باشد: بر اساس ماده 1086 قانون مدني در صورتي كه زوجه از شوهر تمكين چه خاص و چه عام كرده باشد ديگر نمي‌تواند از حق حبس خود در برابر شوهر استفاده نمايد.

نحوه اعمال حق حبس زن

با توجه به اينكه پرداخت مهريه بلافاصله بعد از عقد بر ذمه زوج است، زن مي‌تواند به محض وقوع عقد از اين حق استفاده كند و تمتع جنسي را مشروط به پرداخت مهريه نمايد. البته اين حق حبس مسقط نفقه زوجه نيست.

پس از عقد زن مي‌تواند دادخواستي را در دفاتر خدمات قضايي ثبت و در ضمن دادخواست اعلام نمايد كه تمكين او منوط به دريافت مهريه است. دادگاه خانواده مرجع صالح به رسيدگي دعوا است. دادگاه با بررسي‌هاي لازمه به زوجه اين حق را مي‌دهد كه تمكين نكند و شوهر بايد مهريه را پرداخت نمايد. حتي اگر شوهر اعلام نمايد كه توانايي پرداخت مهريه به صورت يكجا را ندارد و درخواست تقسيط مهريه را نمايد زن مي‌تواند تا هر زمان كه پرداخت مهريه كامل گردد از حق حبس خود استفاده نمايد.

حتي زن مي‌تواند از دادگاه درخواست نمايد كه در منزل مشترك با شوهر زندگي نكند.

نمونه دادخواست اعمال حق حبس

رياست محترم دادگاه
سلام عليكم؛
احتراماً به استحضار مي‌رساند:
 اين جانب……….. با خوانده بموجب عقد نامه‌اي به شماره ………………… مورخ …………………. كه در دفتر خانه …………………. تنظيم گرديده و فتوكپي مصدق آن پيوست اين دادخواست مي‌باشد، عقد ازدواج دائم با مهريه‌اي به مبلغ ……………… ريال منعقد كرده‌ايم. اكنون  با استناد به ماده 1085 قانون مدني خواستار استفاده از حق حبس خويش تا زمان دريافت كامل مهريه به شرح فوق مي‌باشم. از اين رو از دادگاه محترم درخواست دارم تا حكم به الزام خوانده مبني بر تاديه مهرالمسمي به ميزان ………………… ريال به انضمام جميع خسارات و هزينه دادرسي را صادر نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق حبس زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق حبس زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نحوه اعمال حق حبس زن

امتیاز:
بازدید: 33
برچسب:
:
[ 1399/7/21  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب